Athletic Club har vunnet sin første store tittel på 40 år

0
143
Athletic Club

Det måtte straffer til for å avgjøre den spanske Copa del Rey-finalen.

Lørdag kveld var det finale i Copa del Rey, og for uvanlighetens skyld var ikke Real Madrid, Barcelona eller Atlético Madrid et av finalelagene. Det var Athletic Club mot Mallorca.

Les: De 10 dyreste spanske spillerne gjennom tidene

Atheltic Club gjør det bra i La Liga også denne sesongn, de ligger pr akkurat nå på 5.plass. – Den store forskjellen i følge spansk presse er manager Ernesto Valverde som overtok klubben for to år siden for tredje gang. Ernesto Valverde har også vært manager for Barcelona, Valencia og Olympiacos.

Etter en ganske begivenhetsløs start på kampen tok det opp dampen etter 21 minutter, da Mallorca ga Athletic Club en kalddusj. I etterkant av et innlegg dampet ballen ned foran føttene til Dani Rodriguez, som satte inn 1-0 for Mallorca ytterst.

Athletic Club tok deretter over kampen og før første omgang var over fikk Nico Williams et mål dømt for offside, mens Iñaki Williams og Gorka Guruzeta var nær utligning flere ganger.

Les på Sporten: Enorm Michael Edwards-triumf! Superstjerne går for rekordavtale med Liverpool

Kvitteringen kom ikke før i begynnelsen av andre omgang. Nico Williams leverte et innlegg til Oihan Sancet, som avsluttet høyt ved det lengste krysset til 1-1.

Kampen bød ikke på flere mål etter det, men gikk til ekstraomganger.

Der kom Mallorca nærmest en avgjørelse da Vedat Muriqi fikk en fin heading i det 113. minutt. Julen Agirrezabala i Athletic-målet sto på sin side for en like fin redning og holdt Athletic Club inne i kampen.

Forlengelsen bød heller ikke på noen mål – og dermed gikk kampen til straffesparkavgjørelse.

Der slo Alex Berenguer opp og sparket hjem Athletic Clubs første store tittel på 40 år, etter at Manu Morlanes og Nemanja Radonjic gikk glipp av Mallorca. De eneste titlene Athletic Club har vunnet siden deres siste liga- eller cuptittel er to spanske Super Cup-titler, i 2015 og 2021.

Les på F7: Benzema skjønner endelig hva han har gjort

Straffer:
1-0. Vedat Muriqi, Mallorca.
1-1. Raul Garcia, atletisk klubb.
Gå glipp av. Manu Morlanes, Atletikkklubben.
1-2. Iker Muniain, Atletikkklubben.
Gå glipp av. Nemanja Radonjic, Mallorca.
1-3. Mikel Vesga, Atletikkklubben.
2-3. Antonio Sanchez, Mallorca.
2-4. Alex Berenguer, atletisk klubb.

Start XI:

Atletisk klubb: Agirrezabala- de Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche – Ruiz de Galarreta, Prados Diaz – I. Williams, Sancet, N. Williams – Guruzeta.

Mallorca: Greif – Gonzalez Apud, Valjent, Raillo, Copete, Lato – Darder, Samu Costa, Rodriguez – Larin, Muriqi.

No posts to display