Barcelona signerer 16 år gammel «wonderkid»

0
600
Martin Georgiev

Barcelona skal ha fullført signeringen av den 16 år gamle forsvarsspilleren Martin Georgiev fra bulgarske Slavia Sofia.

I følge Diario Sport har Barcelona lagt Georgiev til sine rekker i forkant av sommervinduet. Spilleren vil slutte seg til Barcas B-lag neste sesong i stedet for å bli kastet rett inn i førstelagsfolden.

Les på Fransk Fotball: Kylian Mbappe klar for to nye år

Georgiev vil bli den tredje bulgarske spilleren som spiller for Barcelona når en offisiell kunngjøring kommer fra klubben og han spiller i deres berømte stripe for første gang.

Hristo Stoichkov og Kun Temenuzhkov er de to andre bulgarerne som spiller for klubben basert på Camp Nou.

Hvem er Martin Georgiev
Den bulgarske forsvarsspilleren har vært på Blaugranas radar en stund ifølge Sport, og klubben mener midtstopper er et behov for Barcelona B. Gerard Pique nærmer seg slutten av karrieren og forsyner ungdomslaget med mer talent nå er det Barca har gjort med signeringen av Georgiev.

Til tross for sin unge alder, har Georgiev allerede spilt syv kamper for Salvia Sofias førstelag, med fem av disse opptredenene i den bulgarske førsteserien. Hans første start i konkurransen resulterte imidlertid i et rødt kort i det 58. minutt mot Ludogorets. Han har siden startet en ny start i ligaen, med resten av opptredenene hans fra benken som en sen innbytter.

Les på F7: Verdens første FLYTENDE by!

Georgiev regnes som et av landets største talenter, som har blitt anerkjent av Barcelona. Han har blitt kalt opp til Bulgarias U17- og U19-lag, men har ennå ikke spilt en konkurransekamp for noen av sidene. Han har imidlertid debutert i vennskapskamper.

Mens fokus er på Xavis førstelagssigneringer, er Barcelona angivelig opptatt av å opprettholde det sterke arbeidet til La Masia med å utvikle unge talenter. Ved å legge til ungdommer fra hele Europa har de klart å forbedre utvalget av unge talenter drastisk nylig. Pedri er et slikt eksempel etter hans ankomst fra Las Palmas og Georgiev er et annet.

No posts to display