Barcelona tapte nesten fem milliarder sist sesong

0
557
Barcelona sin generaldirektør Ferran Reverter

Når vi nå ser hvilke enorme tap Barcelona har hatt de siste årene skjønner man godt det sinne som har utviklet seg hos fansen ovenfor den tidligere ledelsen og styret i klubben og hvilken enorm jobb det er å komme tilbake i normal gjenge.

Barcelona sliter voldsomt økonomisk og onsdag kom klubben med tall på hvor mye som gikk tapt forrige sesong. Beløpet ligger på 4,7 milliarder norske kroner.

Les på Popidol: ‘House Of The Dragon’ frister med sin første trailer

Den katalanske storklubben gjør rede for de store tapene på sitt nettsted.

– Tapet av inntekter sammenlignet med året før er 224 millioner euro, mens utgiftene har økt til en rekordstor sum på 1136 millioner, heter det i pressemeldingen.

Inntektene er 26 prosent mindre enn klubben hadde budsjettert med. En stor del av grunnen legger klubben på koronapandemien.

Etter klubbens beregninger kostet koronaviruset klubben 181 millioner euro, mest på grunn av tomme tribuner på storstuen Camp Nou, som har en kapasitet på nesten 100.000. Summen tilsvarer omtrent 1,7 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Les på Sporten: Natten Barcelona signerte Griezmann innså styret at det ikke fantes penger

Manglende midler fra spillersalg kommer også med i beregningen. Blant annet ble stjernen Luis Suárez nærmest gitt bort til La Liga-rival Atlético Madrid på starten av sesongen.

No posts to display