Pjanic gikk med på 60 prosent lønnskutt i Barcelona

0
504
Miralem Pjanic

Da Lionel Messi og Antoine Griezmann forsvant ut portene på Camp Nou sparte Barcelona enorme beløp (de to tjente over en milliard i året til sammen). Barcelona fortsetter å spare penger, og det viste seg at Miralem Pjanic har sagt ja til å ta et lønnskutt på 60 prosent når han reiser til Besiktas på lån.

Den 31 år gamle midtbanespilleren forlot Camp Nou etter bare en sesong i Spania, og signerte for de tyrkiske gigantene på et års lån, men før han gjorde det, sa han ja til å redusere lønnen.

Les: Cavani sur og skikkelig skuffet

Som sådan vil Pjanics lønn bli redusert for sesongen han er i Tyrkia, og for de to sesongene er han i kontrakt med Blaugrana etter det, sier RAC1.

Avtalen mellom Barcelona og Besiktas er for en låneperiode uten verken en opsjon eller forpliktelse til å kjøpe, og Istanbul -klubben tar på seg rundt 2,7 millioner euro av Pjanics justerte lønn. Den resterende delen betales av Barcelona.

Joan Laporta vil se på dette som en todelt suksess, fordi han ikke bare har kvittet seg med en spiller som Koeman ikke hadde tenkt å bruke, men han har også redusert Pjanics lønn, noe som skulle gjøre ham til en mer selgbar eiendel neste sommer.

Hvorvidt han blir solgt før 2024 er uklart, men Barcelona vil puste et stort sukk i visshet om at han ikke lenger vil være en av de beste inntektene og en finanspolitisk kvernstein rundt halsen.

Ronald Koeman har knapt brukt Pjanic, med overgangen fra Juventus som så mye mer ut som en rent økonomisk beslutning, snarere enn en sportslig, men avtalen om å ta ham til Tyrkia ble skyndt igjennom torsdag kveld.

Les på Popidol: Drake slipper nytt album: «Certified Lover Boy»

No posts to display