Jørgen Strand Larsen reddet kvelden og sesongen

0
109
Jørgen Strand Larsen

Norge har Arsenal kaptein Martin Ødegaard, toppscorer to år på rad Erling Braut Haaland som igjen har vunnet Premier League med Manchester City, toppscorer i La Liga Alexander Sørloth (med en runde igjen) og Jørgen Strand Larsen som briljerer på et av La Ligas dårligste lag.

Det er rett og slett utrolig at Norge ikke er kvalifisert til sommerens EM sluttspill i Tyskland.

For bare to seriesunder siden var Celta Vigo i seriøs fare for å rykke ned fra La Liga. Men seier på onsdag mot Athletic Bilbao og i går kveld mot Granada ble plassen i La Liga.

Den norske spissen Jørgen Strand Larsen ble hentet for snart to år siden fra FC Groningen for 12,4 millioner euro. Verdi er mangedoblet etter hans 13.La Liga mål for sesongen da Celta slo Granada på bortebane.

Jørgen Strand Larsen vartet opp med både mål og assist i 2 – 1 seieren Estadio Nuevo Los Cármenes og med en runde igjen i årets La Liga sesong er Celta Vigo trygg på 14 plass. – Toppscorer i La Liga er en annen nordmann Alexander Sørloth. – Skulle det stå med en runde igjen er i en ekslusiv klubb. De siste 30 årene har nemlig bare syv spillere blitt toppscorer i La Liga UTEN å spille for Barcelona eller Real Madrid.

Les: Alexander Sørloth er best

Det har vært en slitesesong fro Celta Vigo, men akkurat som Alexander Sørloth har Jørgen Strand Larsen levert på at lag som er dårligere enn de andre på toppscorerlisten. – Med 13.mål ligger Strand Larsen på 12.plass mens Sørloth ligger nå har en klar førsteplass med 23.mål.

Ukrainske Artem Dovbyk (Girona) følger nærmest med 21 mål, etterfulgt av Jude Bellingham (Real Madrid) med 19 mål og Robert Lewandowski (Barcelona) med 18 mål.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RC Celta (@rccelta)

Det tok en time før Larsen tok imot en passning inne i feltet fra Hugo Sotelo, han satte med letthet ballen i mål.

Bare minutter senere var han igjen involvert da Jonathan Bamba doblet føringen. Larsen nærmest kopierte pasningen han fikk av Sotelo da han assisterte Bamba. Deretter ble nordmannen byttet ut.

Les på Engelske klubber: Real Madrid vil kapre spilleren som var Jürgen Klopps «avskjedsgave»

Bruno Mendez reduserte etter 87 minutter.

Sesongen avsluttes med kamp mot Valencia hjemme i Vigo.

No posts to display