La Liga-president Javier Tebas vurderer å lempe på reglene

0
590
Javier Tebas

Toni Juanmarti fra Relevo, melder at La Liga planlegger å lempe på gjeldende lønnsgrenseregler, på grunn av antallet klubber som sliter med å holde seg til dem. Han fortsetter med å påpeke at uansett, Barcelona vil måtte foreta en rekke salg for å overholde disse grensene, slik er deres nåværende situasjon – ved siste oppdatering erklærte La Liga de måtte spare 200 millioner euro for å kunne melde opp spillere før neste sesong.

Blålink: Coinplays Euro Hat-Trick-trekninger tilbyr $ 8950 i premier


Mens Barcelona er de mest profilerte klubbene, har lag som Real Betis, Villarreal, Sevilla alle hatt suksess de siste årene og nådd europeisk fotball. Likevel har de blitt tvunget til en rekke salg, med store problemer å holde seg til grensene. Real Betis og Atletico Madrid har også redusert kostnadene dramatisk.

Andre lag som Girona og Almeria ser ut til å ha god økonomisk helse, men har også måtte vente nervøst på på detaljerte regnskaper for å se om de kan registrere signeringer.

La Liga-president Javier Tebas har vært streng i sin innsats for å håndheve bærekraft så langt, men kanskje har situasjonen nådd bristepunktet. Foreløpig vil lag som overskrider lønnsgrensene sine kun kunne bruke 40 % av pengene de sparer eller tjener gjennom salg/inntekt på nye spillere. – Dette tallet kan øke til mellom 60 og 70 %.

Les på Sporten: Kan velge mellom Bodø/Glimt og Liverpool

No posts to display