Watford begynte som et eventyr for Javi Gracia, så kom nedturen – nå er alt så mye verre hos Valencia

0
621
Sesongens underdogs. (foto: valencia, twitter)

Javi Gracia fant aldri lykken hos Watford i Premier League. Nå er fotball-helvetet på gang i La Liga for 50-åringen. Resultatene er fortsatt helt greie, men troppen er ikke i nærheten av de Gracia ble forespeilet da han takket ja til den stolte La Liga-klubben.

Da Gracia tok over etter Marco Silva i 2018, ledet han Watford til en solid 11. plass i Premier League. Sesongen ble toppet med FA Cupfinale for første gang på 35 år og andre gang i klubbens historie. Gracia hadde fått opp optimismen og forventningene hos Watford-ledelsen og supporterne. Dette ble spanjolens bane.

Les: Koeman har all grunn til å smile

Da Watford sto med ett poeng i begynnelsen av september sesongen etter, var det Gracia som måtte gå.

Det kom ingen ny mulighet på balløya. Først i sommer ble det ny managerjobb hos tradisjonsrike Valencia.

Her var det Gracia som kom inn med den største optimismen. Klubbeier og ledelsen visste sikkert godt hvor dette bar hen.

Ifølge Marca har Gracia innkalt til møte med styreleder Anil Murthy allerede etter fem La Liga-kamper (med helt greie syv poeng). Gracia ble hentet til klubben på toårskontrakt som den syvende permanente manageren siden eier Peter Lim tok over kontrollen på klubben.

Les på Sporten: Forrige sesong var det Emre Can som ble skvist ut hos Juventus, nå vet vi navnet på neste

Det Gracia ikke var fortalt, var at klubben ble tvunget til å kutte lønnsutgiftene med 40 %, noe som resulterte i salg av kaptein Dani Parejo, Francis Coquelin, Ferran Torres og Rodrigo Moreno.

Når du plusser på at én spiller forsvant på utlån til Atalanta, én ikke fikk kontrakten forlenget og låneavtalen med to spillere gikk ut, da skjønner vi Gracias frustrasjon.

På mandag er det krisemøte hvor manageren truer med å bakke bagen. Gracia akter ikke å få skylda hvis alt rakner.

Les på Sporten: Vi digger Barcelona, men ved drakta til Suarez går grensen

.

R

No posts to display